Przetargi

Zapytanie ofertowe na dostawę artykułów do stołówki szkolnej

 

 

Załącznik Nr 2 do Regulaminu udzielania zamówień,

których wartość jest wyższa niż wyrażona w złotych

równowartość kwoty 6.000 euro i nie przekracza

wyrażonej w złotych równowartości kwoty 14.000 euro

stosowanego w Zespole Szkół Publicznych w Sarnówku

                       

Sarnówek dn. 11.10.2018 r.

                                               

                              Dyrektor Zespołu Szkół Publicznych w Sarnówku

ZAPRASZA

do złożenia oferty na zadanie pn.:

„Dostawę artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej”

Wspólny słownik zamówień (CPV)

15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne (mięso wieprzowe i wołowe)

15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne

15112000-6 drób

15300000-1 warzywa, owoce i podobne produkty

15811000-6 pieczywo

15500000-3 produkty mleczarskie

15220000-6 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb

15331170-9 i 15800000-5 warzywa mrożone  i produkty gł. mrożone

01242000-5 jaja

15000000 -8 i 15800000-6  przyprawy i koncentraty

15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce roślinne

15800000-6 różne produkty spożywcze

 

§ 1 Opis sposobu przygotowania oferty:

  1. Ofertę należy złożyć w formie pisemnej w nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie*,
  2. Na kopercie należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis: Oferta na zadanie pn.: Zakup i dostarczenie artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej.”
  1. Ceny podane w ofercie mają być wyrażone cyfrowo i słownie.
    1. Ma być ona napisana w języku polskim, czytelną i trwałą techniką.
    2.  Oferta  ma obejmować całość zamówienia.

§ 2 Opis przedmiotu zamówienia:

           Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostarczenie artykułów żywnościowych, na potrzeby stołówki szkolnej mieszczącej się w Zespole Szkół Publicznych w Sarnówku

Szczegółowy wykaz produktów zawierają załączniki 3a- 3l.

Szczegóły wymogów:

  1. Mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, dopuszczone do konsumpcji przez lekarza weterynarii, dostarczane 2 razy w tygodniu, w zależności od jadłospisu –

Produkty zwierzęce, przetwory mięsne zawierające  co najmniej 70 % mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia zgodnie z załącznikiem nr 1 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych   do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

 

  1.  Jaja, nabiał świeże dostarczane raz w tygodniu, w zależności od jadłospisu.
  2. Pieczywo powinno  być świeże dostarczane codziennie w zależności od jadłospisu.
  3. Warzywa świeże oraz warzywa mrożone powinny być dostarczane 1 raz w tygodniu                      w zależności od potrzeb stołówki.
  4. Owoce świeże muszą być dostarczane w dniu obiadowym
  5. Artykuły żywnościowe np. olej, przyprawy mogą być przywożone raz w tygodniu

Przy każdej dostawie musi być dostarczony dokument stwierdzający pochodzenie produktu i jego dopuszczenie do obrotu.

Ilość potrzebna zamawiana jest ustnie, telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego.

Wszystkie produkty powinny być kategorii I i być przydatne do spożycia. Ogólna ilość zamówienia może się zmienić.

Wszystkie dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania HACCP.

      § 3 Wymagany termin realizacji umowy: od 02.01.2019 do 31.12.2019r.

      § 4 Przy wyborze oferty zamawiający będzie się kierował kryterium:

            Cena - 100 %.

         § 5 Wykonawca składając ofertę załącza do niej następujące dokumenty:

1/ formularz oferty

     2/ oświadczenie o spełnieniu warunków,  o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy                                                              z dnia  29 stycznia 2004 roku  - Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.)

3/ oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust 1 ustawy – Prawo zamówień publicznych.

§ 6 Opis sposobu obliczenia ceny w składanej ofercie:

W cenę oferty należy wliczyć:

a) wartość dostawy  określoną w oparciu o przedmiot zamówienia

b) obowiązujący podatek od towarów i usług VAT.

Cena podana przez wykonawcę będzie obowiązywała przez okres ważności umowy i nie będzie podlegała waloryzacji w okresie jej trwania. Zamawiający wybierze propozycję odpowiadającą wszystkim postawionym przez niego wymogom i o najniższej cenie.

        § 7 Miejsce i termin złożenia oferty:

             Ofertę należy złożyć bądź przesłać w terminie do dnia 20.12.2018r. do godziny 10.00

               na  piśmie  w zaklejonej kopercie  w siedzibie zamawiającego  Sarnówek Duży 11,

           27 - 400  Ostrowiec Św.

Na kopercie  należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis:

 „Oferta  na zadanie pn.: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej”

Oferta  otrzymana przez zamawiającego po terminie podanym powyżej nie będzie          rozpatrywana.

Wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę przed upływem terminu jej składania.

§ 8 Informacje dotyczące zawierania umowy:

W terminie do 14 dni od daty powiadomienia o wyborze oferty wybrany wykonawca ma podpisać umowę z zamawiającym.

§ 9 Imię i nazwisko, stanowisko oraz nr tel. osoby uprawnionej do udzielania dodatkowych wyjaśnień w sprawie zamówienia:

Małgorzata Fudalej Intendent

Te. 41 – 262 09 89

Sporządził:                                                                                               Podpisał:

                                                                         

Małgorzata Fudalej- intendent                                                              Małgorzata Duda- dyrektor                                                           

 

Załączniki

Rejestr zmian

Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 11 grudnia 2018 18:23
Dokument wprowadzony do BIP przez: hdziobka
Ilość wyświetleń: 419
11 grudnia 2018 18:53 (hdziobka) - Opublikowanie dokumentu.
11 grudnia 2018 18:37 (hdziobka) - Ukrycie dokumentu.
11 grudnia 2018 18:26 (hdziobka) - Opublikowanie dokumentu.
Zatrzymaj banner przewijany
Witamy na stronie ZSP w Sarnówku Dużym::Witamy na stronie ZSP w Sarnówku Dużym::