Załącznik Nr 2 do Regulaminu udzielania zamówień,
których wartość jest wyższa niż wyrażona w złotych
równowartość kwoty 6.000 euro i nie przekracza
wyrażonej w złotych równowartości kwoty 14.000 euro
stosowanego w Zespole Szkół Publicznych w Sarnówku
Sarnówek dn. 14.12.2020 r.
Dyrektor Zespołu Szkół Publicznych w Sarnówku
ZAPRASZA
do złożenia oferty na zadanie pn.:
„Dostawę artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej”
Wspólny słownik zamówień (CPV)
15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne (mięso wieprzowe i wołowe)
15100000-9 produkty zwierzęce, mięso i przetwory mięsne
15112000-6 drób
15300000-1 warzywa, owoce i podobne produkty
15811000-6 pieczywo
15500000-3 produkty mleczarskie
15220000-6 ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 i 15800000-5 warzywa mrożone i produkty gł. mrożone
01242000-5 jaja
15000000 -8 i 15800000-6 przyprawy i koncentraty
15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce roślinne
15800000-6 różne produkty spożywcze
§ 1 Opis sposobu przygotowania oferty:
1. Ofertę należy złożyć w formie pisemnej w nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie*,
2. Na kopercie należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis: Oferta na zadanie pn.: Zakup i dostarczenie artykułów żywnościowych dla stołówki szkolnej.”
3. Ceny podane w ofercie mają być wyrażone cyfrowo i słownie.
4. Ma być ona napisana w języku polskim, czytelną i trwałą techniką.
5. Oferta ma obejmować całość zamówienia.
§ 2 Opis przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostarczenie artykułów żywnościowych, na potrzeby stołówki szkolnej mieszczącej się w Zespole Szkół Publicznych w Sarnówku
Szczegółowy wykaz produktów zawierają załączniki 3a- 3l.
Szczegóły wymogów:
a. Mięso i wędliny muszą być świeże, nie mrożone, dopuszczone do konsumpcji przez lekarza weterynarii, dostarczane 2 razy w tygodniu, w zależności od jadłospisu –
Produkty zwierzęce, przetwory mięsne zawierające co najmniej 70 % mięsa i nie więcej niż 10 g tłuszczu w 100 g produktu gotowego do spożycia zgodnie z załącznikiem nr 1 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
b. Jaja, nabiał świeże dostarczane raz w tygodniu, w zależności od jadłospisu.
c. Pieczywo powinno być świeże dostarczane codziennie w zależności od jadłospisu.
d. Warzywa świeże oraz warzywa mrożone powinny być dostarczane 1 raz w tygodniu w zależności od potrzeb stołówki.
e. Owoce świeże muszą być dostarczane w dniu obiadowym
f. Artykuły żywnościowe np. olej, przyprawy mogą być przywożone raz w tygodniu
Przy każdej dostawie musi być dostarczony dokument stwierdzający pochodzenie produktu i jego dopuszczenie do obrotu.
Ilość potrzebna zamawiana jest ustnie, telefonicznie lub pisemnie przez Zamawiającego.
Wszystkie produkty powinny być kategorii I i być przydatne do spożycia. Ogólna ilość zamówienia może się zmienić.
Wszystkie dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania HACCP.
§ 3 Wymagany termin realizacji umowy: od 04.01.21 do 31.12.2021r.
§ 4 Przy wyborze oferty zamawiający będzie się kierował kryterium:
Cena - 100 %.
§ 5 Wykonawca składając ofertę załącza do niej następujące dokumenty:
1/ formularz oferty
2/ oświadczenie o spełnieniu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1-4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku - Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zm.)
3/ oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust 1 ustawy – Prawo zamówień publicznych.
§ 6 Opis sposobu obliczenia ceny w składanej ofercie:
W cenę oferty należy wliczyć:
a) wartość dostawy określoną w oparciu o przedmiot zamówienia
b) obowiązujący podatek od towarów i usług VAT.
Cena podana przez wykonawcę będzie obowiązywała przez okres ważności umowy i nie będzie podlegała waloryzacji w okresie jej trwania. Zamawiający wybierze propozycję odpowiadającą wszystkim postawionym przez niego wymogom i o najniższej cenie.
§ 7 Miejsce i termin złożenia oferty:
Ofertę należy złożyć bądź przesłać w terminie do dnia 28.12.2020r. do godziny 10.00
na piśmie w zaklejonej kopercie w siedzibie zamawiającego Sarnówek Duży 11,
27 - 400 Ostrowiec Św.
Na kopercie należy umieścić nazwę i adres zamawiającego, nazwę i adres wykonawcy oraz napis:
„Oferta na zadanie pn.: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej”
Oferta otrzymana przez zamawiającego po terminie podanym powyżej nie będzie rozpatrywana.
Wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę przed upływem terminu jej składania.
§ 8 Informacje dotyczące zawierania umowy:
W terminie do 14 dni od daty powiadomienia o wyborze oferty wybrany wykonawca ma podpisać umowę z zamawiającym.
§ 9 Imię i nazwisko, stanowisko oraz nr tel. osoby uprawnionej do udzielania dodatkowych wyjaśnień w sprawie zamówienia:
Małgorzata Fudalej Intendent
Te. 41 – 262 09 89
Sporządził: Podpisał:
…………………… …………………………………
Małgorzata Fudalej- intendent Małgorzata Duda- dyrektor
Realizacja: IDcom.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2025 Zespół Szkół Publicznych w Sarnówku